TARİHÇEMİZ

Okulumuz 1975 yılında Esenyurt Mahallesi sakinleri tarafından Devlet Vatandaş iş birliği ile tek katlı olarak yapılmış ve hizmete girmiştir.

Yedi derslikli bu bina zamanla ihtiyaca cevap veremez olduğundan 1978 yılında Merhum Tiyatro Sanatçımız Vasfi Rıza Zobu tarafından yapılan 1 milyon TL'lik maddi bağış ile 1978/1979 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle 1 çok amaçlı salon, 5 derslik ve idare odalarıyla ek bina olarak hizmete girmiştir. Bir süre sonra bu bina da yeterli gelmediğinden yine Vasfi Rıza Zobu'nun maddi katkılarıyla iki katlı olan okulumuz, bir kat daha ilave edilip, çok amaçlı salonumuz da ikiye bölünüp derslik yapılarak 1986/1987 Eğitim Öğretim Yılında 11 derslik, bir öğretmen odası, bir müdür odası, bir müdür yardımcısı odası ve her katta birer tuvalet olmak üzere üç katlı binamız hizmete girmiştir.  İlköğretimin 8 yıl olmasıyla birlikte bir süre için eski binamız da birlikte  kullanılmıştır.

Okulumuz gelişen teknoloji, alt yapı eksikliği ve depreme dayanıklılık çalışmaları için İSMEP projesi kapsamında 2011 yılında yıkılarak bir buçuk yıllık inşaat çalışmaları sonucunda 2013/2014 Eğitim Öğretim Yılı Eylül ayında 35 derslik, 280 kişilik konferans salonu, 1 çok amaçlı salon, idari odalar ve diğer çalışma odaları ile birlikte hizmete açılmıştır.

Şu anda okulumuzda 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 40 Öğretmen, 1 Memur, 6 Yardımcı Personel ile hizmet vermektedir.

Yayın: 15.08.2019 - Güncelleme: 21.11.2023 12:34 - Görüntülenme: 1283