İSTANBUL / MALTEPE - Vasfi Rıza Zobu İlkokulu

KÖKSAL YERLİKAYA - OKUL MÜDÜRÜ

1954 yılında Bayburt ilinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bayburt İlçesinde tamamladı. Lise tahsilini, Bayburt Endüstri Meslek Lisesinde (Sanat Okulu) 1972 yılında hem Gümüşhane il birincisi hem de Doğu Karadeniz bölge birincisi olarak bitirdi. Aynı yıl üniversite sınavlarında Ankara Yükseliş Mimarlık ve Mühendislik Akademisini kazandı.Sağlık nedeni ile eğitimine devam edemedi. İkinci yıl Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulunu kazandı, o dönemdeki: anarşi, can güvenliği ve ekonomik şartlar nedeni ile okuluna gidemedi. 1978 yılında İstanbul Ortaköy Eğitim Enstitüsünü bitirdi. Daha sonra İstanbul´da göreve başladı ve Kartal, Bakırköy, Üsküdar ve Pendik ilçelerinde öğretmen olarak görev yaptı. 1992 yılında Pendik Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu´nda müdür yardımcısı olarak görev yaparken kendi isteği ile 1998 yılında Pendik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne geçti. Burada sırası ile müdür yardımcılığı, müdür baş yardımcılığı ve müdür vekilliği yaptıktan sonra 2004 yılında Pendik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne müdür olarak asaleten atandı. Burada 8 aydır müdür olarak görev yapmakta iken önceki müdürün mahkeme kararı ile görevine geri gelmesi nedeni ile Yaygın Eğitim Bölümünden, tekrar Örgün Eğitim Bölümüne geçerek; 25 Eylül 2006 tarihinde Pendik Merkez İlköğretim Okuluna asil müdür olarak atandı. Burada görevine devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı´nın yeni atama yönetmeliği çerçevesinde aynı okulda 5. yılını tamamlayan okul müdürlerinin Zorunlu Yer Değiştirme Yönetmeliği ile 07.10.2011 tarihinde Maltepe ilçesi Vasfi Rıza Zobu İlköğretim Okulunda göreve başladı. Eğitimindeki birikim ve tecrübelerini Vasfi Rıza Zobu İlköğretim Okulunda uygulama isteği ve azmi ile yola çıkan Köksal YERLİKAYA Vasfi Rıza Zobu İlköğretim Okulunu, Maltepe ilçesindeki örnek ve tercih edilen okullardan biri haline getirmeyi hedeflemektedir.