Yeni eTwinning Projemize Başladık.

Geleneksel Çocuk Oyun ve Müzikleri Projemiz Başladı.

Okulumuz öğretmeni Çağla ULUKAYA'nın Azerbaycan'dan Zeynep MAMMADOVA ile kuruculuğunu yaptığı öğretmenimiz Sema ÖGE'nin ortak üye olarak Türkiye'den 10,Azerbaycan'dan 2 öğretmenin katıldığı yeni eTwinning projemiz başladı.

Projemiz çocuk için oyunun ve müziğin önemini ve çocuk oyun ve müziklerini araştırarak öğretmeyi amaçlamaktadır.

Projede;

Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirlerine bağlayan gelişmeyi, mutluluğu ve iletişimi sağlayan oyun ve müzik  hayatın her anında önemlidir.Biz de bu nedenle öğrencilerimize geçmişte kalmış ve zamanın sevilen oyunlarını öğretmeyi amaçladık. Bu amaçla projemiz,ilkokul öğrencilerine kültürel miraslarımızdan olan geleneksel çocuk ve sokak oyunları ile müziklerini tanıtmayı, onların eski sokak oyunlarını ve müziklerini araştırmasını öğrendikten sonra oynamasını, söylemesini sağlamak, oyunların nasıl oynandığına, müziklerin nasıl söylendiğine  dair  bir arşiv oluşturmayı amaçlayan bir projedir.

Proje ortakları internet ortamında toplantılar yaparak proje çalışmalarını belirleyip etkinliklerine başladılar.

18-02-2024

Yayın: 18.02.2024 - Güncelleme: 22.02.2024 16:33 - Görüntülenme: 90